Бижута Кулинан

Реклама

Златна висулка

Изкупуване на злато

Къде се изкупува злато във Велико Търново?

Изкупуване на злато

Изкупуваме злато!

+359 888 515 659

Къде в Търново се изкупува злато

Златарско ателие Кулинан купува злато и ще ви предложи актуалната цена на пазара в момента.
Независимо по каква причина притежавате златото - дали инвестиционна или имате бижутерско злато - стари или вече неактуални бижута, можете да го продадете при нас.
Можете да продадете Вашето злато - стари или нови бижута, инвестиционни златни монети, инвестиционни кюлчета злато, повредени златни бижута и др. при нас.
Изкупуването на златото е по актуалната пазарна цена.
Ако имате бижута, които искате да продадете, но не знаете златото, от което са изработени с какво качество е, ние ще ги проверим.
Ще определим качеството, чистотата и пробата на златото.

Чистота на златото.

Чистотата, или това, доколко е чист от примеси метала, се изчислява в проценти. При пълна чистота - т.е. липсват каквито и да било примеси в златото, чистотата на метала е 100%, съответно ако златото е половината от метала, а останалата половина са примеси от други метали и вещества, то чистотата в случая е 50%.
Две са мерките, които срещате, когато става дума за злато. Едната е Проба на златото, а другата е Карати на златото.

Проба.

Проба на злато звучи на пръв поглед сложна мярка, но всъщност това е процента на чистота на метала.
Пример (тези проби обикновено не се ползват, това е само пример): При проба 500 - това е 50% чистота, при проба 100% - това е напълно чисто злато.*
* Тези проби са примерни, близко до 500 най-често се използва 585, а вместо 1000 се ползва 999.
По този начин, процентите на чистота, взети до един знак след запетаята, просто се превръщат в проба на златото. За пример метал с чистота 58,5% (или 58,5% злато и 41,5% примеси) пробата ще бъде 585.

Карат.

Карати - карати на златото изглежда като оценка, която само специалистите могат да определят. Това всъщност е напълно вярно, но мярката карат не е по-сложна от мярката проба, като разликата е че тези 100% чистота на метала са разделени не на 100, а на 24.
Така 24 Карата всъщност отговарят на чистота на метала 100% (всъщност се ползва 99,9% или проба 999), а половината от двадесет и четири - 12 Карата отговарят на чистота 50%.

Най-често срещани и използвани стандарти за златото.

С времето са се наложили стандарти на най-често използваното злато. В бижутерията, монетосеченето, промишленоста, електрониката и т.н. се използва злато с различни проби и карати. По-долу са изброени някой от най-използваните злата, като са дадени съответно и двете мерки - карат и проба.

Най-често срещано злато

  • 14 Карата - отговоря на Проба 585, което е 58,5% чистота на метала.
  • 18 Карата - отговоря на Проба 750, което е 75,0% чистота на метала.
  • 22 Карата - отговоря на Проба 916, което е 91,6% чистота на метала.
  • 24 Карата - отговоря на Проба 999, което е 99,9% чистота на метала.

За изработката на бижута най-често се използва злато с чистота 14 и 18 Карата, или в Проба - 585 или 750.

Цена на златото.

Често се търси цена на злато за грам, унция и по чистота - проба, карати. Актуалната пазарна цена е динамична и котировката на златото на борсата е различна всеки ден. Ще Ви предложим възможно най-добра цена на златото, съобразена със моментната цена на която се търгува злато и с пробата на златото, което продавате!

От златарско ателие Кулинан изкупуваме злато за да... изработваме бижута! Купуваме златото за материал за направата на златни накити, обеци, колиета, медальони, пръстени и други бижута от злато. Най-често при нас пристигат за продажба бижута, с които собствениците са решили да се разделят по различни причини - повреда, желание за подновяване с нови и т.н. Разбира се, нашите клиенти ни продават и инвестиционно злато във вид на кюлчета, монети и др.

Инвестиционно злато

През цялата история на човечеството златото се е ползвало за инвестиционни цели, така е и днес. Издават се специални кюлчета с различен грамаж като се започне от 1гр, секат се различни монети, например от половин или една унция.

Златни монети

Златни монети

* Снимки: Уикипедия.

Монетосеченето не е само в древността, а се извършва и в момента - банки и други частни или държавни финансови институции секат златни монети с инвестиционна цел.

Къде да продам злато

Цена на златото

Свържете се с нас на посоченият телефон, ако търсите къде да продадете златото си. Златарско ателие във Велико Търново, което изкупува злато е Кулинан и можете да се свържете с нас. Можете да получите повече информация в магазина ни и най-сигурно на посоченият телефон. Нормално, ако разполагате и искате да продадете по-голям грамаж злато е добре предварително да се свържете с нас.
Адреса на магазина ни, където можете да ни продадете бижутата си е бул. В. Левски 21, Велико Търново. Най-добре, ако сте решили да продадете по-голямо количество злато, обадете ни се предварително на тел. +359 888 515 659.

Популярни търсения в интернет: изкупувам злато, изкупуване на злато цена, купувам злато, 14 карата злато цена, 585 злато цена на грам, тройна унция, 18 карата бяло злато, купува злато.

Златарско ателие Кулинан изкупува злато.

Изкупуване на стари златни бижута

Златарско ателие в Търново което изкупува злато
Вашият IP адрес: 44.210.149.205
Copyright © 2024 Бижута Кулинан. Powered by Zen Cart
Златон с цветни камъни
Content